5 Kasım 2012 Pazartesi

2 Broke Girls


Haftanın ilk gününde yeni bir dizi yazısıyla size merhaba dediğim şu saatlerde dfghj of güzel başlayamadım yazıya. Neyse işte bu sefer fantastikli ucubikli bir diziden bahsetmicim, size 2 Broke Girls adlı komedi dizisini anlaticim.
Komedi deyince, bana göre bir çok kaliteli dizi arasında kaliteli bir komedi bulmak gerçekten çok zor. Hep aynı bayat espriler ki zaten çoğu cinselliğe dayandırılır, çok uç karakterler ve bir türlü akmayan senaryolarla zorlama komediler yapıyor genelde bu yabancılar. Friends mirends meclisten dışarı tabi. 
2 Broke Girls şu an 2.sezonunu oynayan tazecik bir dizi. Şimdi başrol olarak iki kızımız var gördüğünüz gibi. Sarışın olan Caroline Channing (Beth Behrs) eskiden çok zenginmiş, böyle hani middilisi falan olan kızlardanmış ta ki babası bir çok insanı dolandırma suçundan hapse düşene kadar. Babası hapse düşünce mallarına mülklerine devlet el koymuş, Caroline da dımdızlak ortada kalakalmış. Bunun yolu bi şekilde Max Black (Kat Dennings) adlı fakir mi fakir ama gururlu kızımızla kesişiyor ve bunlar ev arkadaşı olup aynı cafemsi restoranda çalışmaya başlıyorlar. Tabi bunlar böyle hemen tanışır tanışmaz "bebeğim çok tatlısın yaa,ay şekerim sen de öyle tatlışkom hadi en yakın arkadaşlar olup saçlarımızı örelim" moduna girmiyorlar hatta Max sağolsun o moda hiç girmiyorlar. Max sağolsun dedim çünkü kendisi görüp görebileceğiniz en harbi kızlardan. Hep de bir huysuz,kibirli görünme durumu var. Çok güzel laf sokuyor bir de karşısında kim olursa olsun. O kadar güzel laf sokuyor ki, insan diziyi izlerken Max laf soksa da gülsek moduna giriveriyor. Caroline ise tam bir prenses Süreyya. Kızın kıçına giyecek donuna kadar almışlar hala takmış eski hayatından elinde kalan nadir şeylerden olan şıngır şıngır inci kolyelerini garson önlüğünün üstüne, topuklularla tıkır tıkır geziyor. Max ise tam bir erkek fatma ama o da o yönünü ağzımızın içine soktuğu göğüsleriyle kamufle ediyor. Bu arada Max çok güzel cupcakeler yapıyor ve bunu keşfeden üniversitede işletme okumuş Caroline hemen girişimci ruhunu devreye sokuyor ve hadi cupcake işine girelim,şirket kuralım diye bızıklanıyor. Max önce mırın kırın etse de sonunda razı oluyor veee bu ikisinin komik maceraları da başlıyor. Bu arada restoran çok renkli karakterlerle dolu,Oleg adında Rus ve abaza bir aşçısımız var ve önüne gelene çok tatlı asılıyor,iğrenç olduğu kadar tatlı bir adam anlamadım ben de nasıl oluyor o,sonra patronumuz bastı bacak Han Lee var, bıdık bıdık konuşan bir çan çin çonlu,30 yaşında olmasına rağmen ciddiye alınamıyor sevimliliğinden dolayı ve son olarak da kasada duran eski keşlerden kim kaldı tadında babacan tavırlı ve Max'in kankası Earl var ki dizinin zenci ihtiyacını karşılamakla görevli sanırım. Hikayeye sonrada bir de Sophie karakteri ekleniyor ki ba-yı-lı-yo-rummmmmm. Allah'ım böyle bir tatlılık yok,hatta Max'in doğru dürüst laf sokamadığı ve bazen ciddi ciddi laf yediği ender insanlardan. Yirim onu. Ha bir de bu fakirlikte Max ve Caroline'ın evcil hayvanı bir AT. Evet şu karikatürü canlandırabilirler baya baya;

Hihihihiiii olum evde AT var ve adı da Chestnut. Tahmin edilebileceği gibi Caroline'ın. 
İşte böyle renkli karakterlerle dolu ve cidden komik bir dizi 2 Broke Girls (zaten öyle olmasa yazmazdım efenim). Dizinin biten her bölümüyle kızların şu an elinde olan birikimlerini görüyorsunuz ki bu bize cupcake işine ne kadar yaklaştıklarını veya işten ne kadar uzaklaştıklarını gösteriyor. Diziden bir kaç kare koyayım zaten anlattığım kadarından kim hangi karakter çıkarıcaksınız. 






IMDB puanı: 7.0
Kısacası; izleyin.